2016. évi kábítószerügyi pályázatok


Pályázat kábítószer prevenciós programok támogatására 2016


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal pályázatot hirdet az alábbi 5 témakörben:

 • Kábítószer-prevenciós programok támogatására (KAB-ME-16-A/B),
 • Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására és programjainak támogatására (KAB-KEF-16A/B),
 • Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására (KAB-FF-16/A/B),
 • Kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatására (KAB-KT-16) és
 • Szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű szolgáltatások programjainak (KAB-AL-16) támogatására,

az alábbiak szerint.

Pályázat kábítószer-prevenciós programok támogatására – KAB-ME-16-A/B/C

A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, melyek illeszkednek a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013–2020 „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen” című dokumentumhoz. A pályázat keretében különböző színtereken (pl. iskola) univerzális, célzott és javallott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben megfelelő alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatására van lehetőség, a szerhasználat súlyosságát tekintve kiemelten veszélyeztetett területeken.
Keretösszeg: 150.000.000 Ft

A teljes pályázati felhívás letölthető innen: Pályázat kábítószer-prevenciós programok támogatására

Pályázat a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, és programjainak támogatására – KAB-KEF-16-A/B

A pályázat általános célja, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok a helyi igényekre reagáló szakmai tevékenységének előmozdítása, a már működő vagy új/újjá alakuló KEF-ek folyamatos működésének támogatása, a koordinációs feladatok biztosítása, valamint a helyi drogpolitikai célkitűzésekhez kapcsolódó programok támogatása.
Keretösszeg: 55.000.000 Ft

A teljes pályázati felhívás letölthető innen: Pályázat a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, és programjainak támogatására

Pályázat szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására – KAB-FF-16/A/B

A pályázat célja a szenvedélybetegek kezelés-ellátásának területén megvalósuló fejlesztések támogatása. A pályázat keretében a jelenlegi droghasználati szokásokhoz igazodó, az új pszichoaktív anyagok megjelenésére is reagáló programok megvalósítására nyílik lehetőség. A támogatás kiterjed a kezelés-ellátásba kerülést elősegítő beavatkozások fejlesztésére, az ellátási igényekhez illeszkedő terápiás programok támogatására, valamint a speciális szükségletű csoportok reintegrációját segítő programok megvalósítására. A pályázat keretében lehetőség van olyan szolgáltatók támogatására is, akik vállalják a józan, felépülőben lévő szenvedélybeteg személyek nyílt munkaerőpiacon való sikeres részvételét támogató, munkaerő-piaci pozíciót javító készségek, képességek fejlesztését célzó programok megvalósítását.
Keretösszeg: 125.000.000 Ft

A teljes pályázati felhívás letölthető innen: Pályázat szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására

Pályázat kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatására KAB-KT-16

A pályázat célja olyan kutatások támogatása, amelyek a szakmapolitikai döntések, valamint a drogprobléma kezelésére irányuló beavatkozások tudományos megalapozását szolgálják, különös tekintettel az új pszichoaktív anyagok széleskörű megjelenésére.
Keretösszeg: 50.000.000 Ft

A teljes pályázati felhívás letölthető innen: Pályázat kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatására

Pályázat szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű szolgáltatások programjainak támogatására – KAB-AL-16

A pályázat célja az alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek alaptevékenységét kiegészítő szolgáltatásainak támogatása, humánerőforrás és infrastrukturális fejlesztése. A pályázat keretében a szakmai feltételek javítására (fejlesztéssel, bővítéssel, átalakítással összefüggésben felmerülő költségek fedezetére, berendezési tárgyak, bútorok, számítógép, telefonvonal, fénymásoló készülék vásárlása, felhalmozási költségekre, felújításhoz, állagmegóváshoz szükséges költségekre), szolgáltatásvásárlásra (pl.: jogi tanácsadás, szupervízió) illetve a hiányzó szakember adott időszakra szóló költségeinek fedezetére van lehetőség.
Keretösszeg: 110.000.000 Ft

A teljes pályázati felhívás letölthető innen: Pályázat szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű szolgáltatások programjainak támogatására

A pályázatok támogatására összesen rendelkezésre álló keretösszeg 490 000 000 Ft, a pályázati felhívás keretében támogatott projektek megvalósítási időszaka: 2016. szeptember 01. -2017. június 30.

A pályázatokat elektronikus úton, az NRSZH http://kab.nrszh.hu/ címen elérhető pályázatkezelő rendszerén keresztül kell benyújtani, melybe az adatokat 2016. szeptember 25-ig (23:59 percig) lehet rögzíteni.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy a http://kab.nrszh.hu/ oldalon elérhető Pályázatkezelő Rendszer jelenleg feltöltés alatt áll, a pályázatok felrögzítése a későbbiek folyamán válik lehetővé. A Pályázatkezelő Rendszer elérhetőségéről a későbbiek folyamán a Hivatal honlapján tájékoztató kerül közzétételre, ezért kérem, hogy a pályázatok benyújtására nyitva álló időszak alatt fokozottabban figyelje Honlapunkat.

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://nrszh.kormany.hu/felhivas-kabitoszerugyi-palyazatok-kiirasarol
Fotó: GraphicStock


2016. évi kábítószerügyi pályázatok
5 5 szavazat

A bejegyzést jelenleg 1 látogató olvassa.

Hozzászólások száma: 3 Menjen a hozzászólásokhoz

 1. Vegh Gyorgy /

  KOSZONJUK

  KEF :Szombathely-i es CSpreg-i Csapata neveben tovabbi jo munkat
  kivanubk igyekszunk jo palyazatot benyujtani

 2. Pingback: Döntés született a Kábítószerügyi pályázatokról, íme a nyertesek listája /

 3. Pingback: 2019 /

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *