2017. évi kábítószerügyi pályázatok


2017 évi kábítószerügyi pályázatok


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: Támogató) megbízásából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: Lebonyolító) pályázatot hirdet az alábbi témakörökben:

 • Kábítószer-prevenciós programok támogatására (KAB-ME-17-A/B/C),

az alábbiak szerint.

Pályázat kábítószer-prevenciós programok támogatására – KAB-ME-17-A/B/C

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, melyek illeszkednek a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013–2020 „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen” című dokumentumhoz. A pályázat keretében különböző színtereken (pl. iskola) univerzális, célzott és javallott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben megfelelő alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatására van lehetőség, a szerhasználat súlyosságát tekintve kiemelten veszélyeztetett területeken.

A” kategória: Az iskolai, köznevelési és felsőoktatási színtereken olyan, univerzális, célzott vagy javallott prevenciós programok támogatására van lehetőség, amelyek illeszkednek az iskolai köznevelési és felsőoktatási egészségfejlesztési, egészségnevelési feladatokhoz és a program rendelkezik szakmai ajánlással.

„B” kategória: Az iskolai, köznevelési és felsőoktatási színtereken olyan univerzális, célzott vagy javallott prevenciós programok támogatására van lehetőség, amelyek illeszkednek az iskolai, köznevelési és felsőoktatási egészségfejlesztési, egészségnevelési feladatokhoz és a program nem rendelkezik szakmai ajánlással, ugyanakkor a Pályázó vállalja, hogy a szakmai ajánlás a program megkezdéséig megszerzi.

„C” kategória: Az iskolai, köznevelési és felsőoktatási színtereken kívül megvalósuló, a függőnek nem minősülő, de annak korai jeleit mutató szerfogyasztó személyek számára speciális intervenciók alkalmazása, közösségi programok megvalósítása, érzelmi és értékközvetítő nevelést segítő programok megvalósítása, online és offline módszert ötvöző programok megvalósítása, valamint a családi rendszer megerősítése, a szülői készségek fejlesztését szolgáló, célzott, javallott programok, képzések támogatásával. A kategória lehetőséget biztosít pedagógusokat, nevelőket, szociális munkásokat (akik már szakterületen dolgoznak) célzó érzékenyítő programokra és prevenciót elősegítő műhelybeszélgetésekre is.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Keretösszeg: 210.000.000 Ft

A pályázaton legalább 2.000.000 Ft, illetve legfeljebb 10.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázó által biztosítandó 10% önrész.

PÁLYÁZÓK KÖRE

A pályázati felhívásra kizárólag a Közép-magyarországi régióban lévő székhellyel rendelkező:

 • közhasznú civil szervezetek (kivéve pártok, pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek, szakszervezetek),
 • közhasznú alapítványok,
 • közhasznú közalapítványok,
 • egyházak,
 • egyházi fenntartású intézmények,
 • önkormányzatok és fenntartásukban működő egyéb intézmények,
 • non-profit betéti társaságok és non-profit korlátolt felelősségű társaságok nyújthatnak be pályázatot.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

A pályázatok beadási határideje: 2017. szeptember 12. 23:59

A pályázattal kapcsolatban további információkat a Lebonyolító munkatársaitól kaphatnak az alábbi elérhetőségeken, valamint a kabpalyazat@szgyf.gov.hu email címen:

 • Kramarics Szandra kramarics.szandra@szgyf.gov.hu 70/642-4022
 • Baranyai Petra baranyai.petra@szgyf.gov.hu 70/642-4022
 • Huszty Zsuzsanna huszty.zsuzsanna@szgyf.gov.hu 70/505-6202
 • Nagy Dóra nagy.dora2@szgyf.gov.hu 30/584-9048

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat kábítószer-prevenciós programok támogatására – KAB-ME-17-A/B/C

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: https://www.szgyf.gov.hu/hu/palyazatok/category/542-palyazati-felhivas-kabitoszer-prevencios-programok-tamogatasara


2017. évi kábítószerügyi pályázatok
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 2 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *