Pályázat a Gyerekesély programok infrastrukturális hátterének létrehozására


Pályázat a Gyerekesély programok infrastrukturális hátterének létrehozására


A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című – EFOP-2.1.2-16 kódszámú – felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,5 milliárd forint.

A felhívás keretében család- és gyermekjóléti központot fenntartó helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok társulásai, helyi nemzetiségi önkormányzatok, egyházi, civil és nonprofit szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek az EFOP-1.4.2-16 vagy az EFOP-1.4.3-16 kiírás keretében nyertes támogatási kérelemmel rendelkeznek.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A pályázat célja a minőségi szolgáltatásokhoz, programokhoz való hozzáférés javítása, a szegénységből kivezető esélyek megteremtése az EFOP-1.4.2-16 Integrált térségi gyermekprogramok támogatása a hátrányos helyzetű térségekben c. (továbbiakban röviden EFOP-1.4.2-16) felhívás alapján támogatott kedvezményezett járásokban; valamint az EFOP-1.4.3-16 Biztos Kezdet Gyerekházak és „Jó kis hely” – kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása c. (továbbiakban röviden: EFOP-1.4.3-16) felhívás alapján támogatott településeken a nevezett felhívásokban támogatást nyert projektek megvalósításához szükséges infrastrukturális háttér létrehozásával:

 • Integrált térségi gyerekprogramokhoz szükséges infrastruktúra a kedvezményezett járásokban: Az EFOP-1.4.2-16 felhívás kedvezményezettjeinél a foglalkozásoknak helyszínt adó épületek korszerűsítésével, felújításával, szükség esetén a korábban létrehozott közösségi terek felújításával, a korosztályi igényeket figyelembe vevő eszközök beszerzésével, a járáson belüli hozzáférést, mobilitást erősítő járművek biztosításával, egyéb helyi szükségletekre épülő beruházások megvalósításával.
 • Új Biztos Kezdet Gyerekházak indításához szükséges infrastruktúra az 1000-4000 fős lélekszámú településeken: Az EFOP 1.4.3-16 felhívás Biztos Kezdet Gyerekházat megvalósító kedvezményezettjeinél az indításához szükséges infrastrukturális feltételek kialakítása elsősorban meglévő közösségi terek átalakítása és berendezése révén. Ennek eredményeként a kisgyerekes családok várhatóan 50 újabb településen férnek majd hozzá a minőségi koragyerekkori képességgondozást biztosító szolgáltatásokhoz a gyerekek sikeres óvodai, iskolai, valamint társadalmi integrációja érdekében.
 • „Jó kis hely” – helyi szükségletekre épülő kistelepülési komplex gyerekprogramok megvalósításához szükséges infrastruktúra (röviden: „Jó kis hely” létrehozásához szükséges infrastruktúra) az 1000 fő lélekszám alatti településeken: Az EFOP 1.4.3-16 kiírás „Jó kis hely” – helyi szükségletekre épülő kistelepülési komplex gyermekprogramokat megvalósító kedvezményezettjeinél az infrastrukturális igények biztosítása elsősorban meglévő közösségi terek átalakításával és berendezésével. A fejlesztésnek helyet adó kb. 803 településeken a roma gyermekek és fiatalok számára a „Jó kis hely” felzárkózást segítő és egyben integrációs eszköz lehet. A „Jó kis hely” a helyi közösség életében is fontos funkciót tölt majd be, mivel a közösségi élethez szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít. A kistelepülés vonzereje, lakosságmegtartó ereje is nő.

A helyi projektek végrehajtásához az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása c. (továbbiakban röviden: EFOP-1.4.1-15) kiemelt projekt nyújt szakmai támogatást együttműködési megállapodás alapján, a programok és a hozzájuk szükséges infrastruktúra szakmai előkészítésének támogatása, az EFOP-1.4.2-16 és EFOP-1.4.3-16 felhívásokban pedig adekvát képzések, folyamattámogatás, innovatív megoldások terjesztése vonatkozásában.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege:

 • Integrált térségi gyermekprogramokhoz szükséges infrastruktúra kialakítása, járási szintű projektek esetén a járások komplex mutatók szerinti sorrendje 8 alapján:
  • 40. rangsorszám feletti járások esetén legfeljebb 70 millió Ft
  • 1-40. rangsorszámú járások esetén legfeljebb 100 millió Ft
 • Új Biztos Kezdet Gyerekházak indításához szükséges infrastruktúra kialakítása, 1000-4000 fős lélekszámú települések esetén legalább 10 millió Ft, legfeljebb 15 millió Ft
 • „Jó kis hely” létrehozásához szükséges infrastruktúra kialakítása, 1000 fő alatti lélekszámú települések esetén legalább 15 millió Ft, legfeljebb 20 millió Ft. A támogatás mértéke az elszámolható költség 100%-a.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. december 1-től 2018. november 30-ig folyamatosan lehetséges. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

 • 2017. február 1.
 • 2017. május 1.
 • 2017. november 1.
 • 2018. november 30.

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat a Gyerekesély programok infrastrukturális hátterének létrehozására

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/efop-212-16-gyerekesly-programok-infrastrukturlis-httere
Fotó: GraphicStock


Pályázat a Gyerekesély programok infrastrukturális hátterének létrehozására
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 4 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *