MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program – Mezőgazdasági vevőfinanszírozási hitelprogram


MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program - Mezőgazdasági vevőfinanszírozási hitelprogram


A HITELPROGRAM CÉLJA

A Hitelprogram célja olyan új – a Magyar Államkincstár (továbbiak: Kincstár) által az internetes honlapján hivatalosan közzétett Gépkatalógus kódjegyzékben (továbbiakban: Gépkatalógus) szereplő – mezőgazdasági gépek megvásárlásának finanszírozása, amelyet Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel/telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártó (továbbiakban: Gépgyártó) állított elő, és maga, vagy a vele szerződéses viszonyban lévő gépkereskedők (továbbiakban: Gépkereskedő) útján értékesít.

A HITELPROGRAM ELŐNYEI

  • vidékfejlesztési támogatásokkal együtt is felvehető hitel
  • támogatási kerettel nem rendelkezők is igénybe vehetik
  • kedvezményes kamatozással igényelhető hitel
  • akár saját erő nélkül is igénybe vehető
  • kezdő vállalkozások is finanszírozhatóak

KINEK AJÁNLJUK A HITELPROGRAMOT?

Azoknak a KKV kritériumoknak megfelelő, működő és induló vállalkozásoknak (egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, jogi személyeknek), akik Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel/telephellyel rendelkeznek és olyan új – a Gépkatalógusban szereplő – mezőgazdasági gépet vásárolnak, amelyet a Gépgyártó saját maga vagy a vele szerződéses viszonyban álló Gépkereskedő útján értékesít.

A HITELPROGRAMBÓL FINANSZÍROZHATÓ BERUHÁZÁSOK

A Hitelprogram keretében igényelt hitel a Kincstár által az internetes honlapján hivatalosan közzétett Gépkatalógusban szereplő olyan mezőgazdasági gépek megvásárlásának finanszírozására fordítható, amelyeket az ügyfél a számviteli törvény szerint tárgyi eszközként tart nyilván.

A hitelből ugyanazon Gépgyártótól, Gépkereskedőtől egyidejűleg több gép/berendezés is vásárolható.

A HITELPROGRAM EGYÉB FELTÉTELEI

Kamat mértéke:

3 havi EURIBOR + 3,3% / év, vagy

amennyiben a beruházás nem felel meg a csoportmentességi kategóriára érvényes szabályoknak és az ügyfél nem rendelkezik elegendő szabad de minimis támogatási kerettel, vagy a támogatás mértéke az ügyfél rendelkezésére álló támogatásintenzitási korlátot meghaladná, a kamat mértéke megegyezik az ügyfél egyéni referencia rátájának mértékével.

Futamidő: a megvásárolt gép, berendezés amortizációs idejéhez igazodik, de legfeljebb 7 év

Rendelkezésre tartási idő: 1 év

Türelmi idő: 1 év

Finanszírozási összeg: Minimum 1 millió forint, maximum 100 millió Ft.

Saját erő: nincs, kivéve regionális beruházási támogatási kategória esetén 25%

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A hitelkérelmet a beruházás tárgyát képező gépet értékesítő Gépgyártónál, vagy Gépkereskedőnél lehet benyújtani.

A Hitelprogram részletes feltételeit ismertető termékdokumentációját az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 Termékleírása tartalmazza.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a Hitelprogramhoz kapcsolódó kérdéseikkel kapcsolatban kollégáink állnak rendelkezésére a +36 1 354 3000 telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@mfb.hu email címen.

Hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést?

Jelentkezz ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthesselek az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthatsz. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kapsz, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkoztál, kérlek, nézd meg a levélszemét mappát és ha ott a levél, helyezd át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsd el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: https://www.mfb.hu/vallalkozasok/agrarium/hitel/mfb-nemzeti-gepfinanszirozasi-program-mezogazdasagi-vevofinanszirozasi-hitelprogram-t93-p93


MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program – Mezőgazdasági vevőfinanszírozási hitelprogram
5 1 szavazat

A bejegyzést jelenleg 5 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *