Módosult a nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációját támogató felhívás


Ahogy arról már lehetett néhány hete tudni, módosult a a „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” című VP6-6.4.1.-16 kódszámú felhívás.

Az egyik legfontosabb módosításként kizárásra kerültek a pályázatból a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő vállalkozások, csak és kizárólag mezőgazdasági termelők nyújthatnak be pályázatot az alábbiak szerint:

Pályázók köre lehet azon vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő, aki/amely együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:

  • székhelye / telephelye legalább a támogatási kérelem benyújtását megelőző év július elsejétől a 3., 4. vagy 10. számú mellékletben felsorolt településen van;
  • a projekt megvalósítási helye a felhívás 3., 4. vagy 10. számú mellékleteben szereplő településen található;
  • igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott. A mezőgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétel és annak nettó árbevételhez viszonyított arányának kiszámítását a felhívás 8. számú mellékletében szereplő képlet alkalmazásával kell elvégezni;
  • rendelkezik a 2007. évi XVII. törvény 28.§-a szerinti ügyfél-azonosítóval.

A felhívás esetében az őstermelők a Vidéki térségekben működő mikrovállakozásnak minősülő mezőgazdasági termelő kedvezményezetti körbe tartoznak. Ugyanakkor: az őstermelő támogatás elnyerése esetén a nem mezőgazdasági jövedelemtermelő tevékenységre való tekintettel tevékenységét köteles átalakítani legalább egyéni vállalkozó vagy más vállalkozási formájúvá.

A másik fontos változás, hogy pontosításra került a támogatható tevékenységek köre, melynek keretében immár egyértelműen támogatható új szálláshely létesítése is az alábbiak szerint:

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan: legalább egy  beruházás megvalósítása úgy, hogy a fejlesztéssel érintett tevékenységek nem kapcsolódhatnak elődleges mezőgazdasági termeléshez:

a) Falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások létesítése, fejlesztése:

  • új falusi szálláshely létesítése és meglévő fejlesztése esetében a projekt eredményének rendelkeznie kell a 4 napraforgós minősítést tartalmazó Minősítő Bizonyítvánnyal;
  • Egyéb szálláshely esetében:
    • új egyéb szálláshely létesítése és meglévő fejlesztése támogatható;
    • amennyiben a projekt a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (10. számú mellékletben nevesített településen) területén valósul meg, egyéb szálláshelyhez kapcsolódó fejlesztés támogatható.

b) a felhívás 11. számú mellékletében felsorolt listában szereplő nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztés, a tevékenység elindításához vagy továbbfejlesztéséhez szükséges műhely vagy bemutató tér kialakítása, fejlesztése, interaktív bemutatók tartásához szükséges fejlesztések, árusító helyek/csatornák kialakítása, fejlesztése (kivéve kizárólag mezőgazdasági és Annex 1 feldolgozott termékeket árusító bolt, mozgó bolt).

A módosítások teljes listája megtekinthető az alábbi oldalon: Módosult a nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációját támogató felhívás

Pályázat a nem mezőgazdasági célú tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatására

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/download.php?objectId=68355


Módosult a nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációját támogató felhívás
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 1 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *