Pályázat fiatal és pályakezdő táncművészek, alkotók magas művészeti színvonalú táncművészeti tervei megvalósításának támogatására


Pályázat fiatal és pályakezdő táncművészek alkotók magas művészeti színvonalú táncművészeti tervei megvalósításának támogatására


Az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet fiatal és pályakezdő táncművészek, alkotók magas művészeti színvonalú táncművészeti tervei megvalósításának támogatására az alábbi 11 témakörben:

 1. Új táncszínházi produkció megvalósítása pályakezdő alkotók számára
 2. Új táncszínházi produkció megvalósítása fiatal alkotók számára
 3. Önálló projekt megvalósításához hozzájáruló külföldi rezidens programban való részvétel
 4. Jelentős nemzetközi koreográfusi és táncos előadói versenyeken, fesztiválokon, valamint szakmai fórumokon való részvétel
 5. Professzionális digitális portfólió, honlap létrehozása és a digitális médiában való hatékony megjelenése
 6. Nyitott tréning professzionális táncosok számára
 7. Új, ingyenesen igénybe vehető próbahely biztosítása elsősorban az IZP projektek, valamint a fiatal és pályakezdő hivatásos táncművészek és alkotók számára
 8. Az alkotás és gyártás aktuális összefüggéseit tárgyaló táncszakmai konferencia megrendezése
 9. A hivatásos táncművészet területén megvalósuló és megvalósítható színházi nevelési és színházpedagógiai tevékenységekkel kapcsolatos konferencia megvalósítása a színházi nevelés/színházpedagógia és a hivatásos táncművészet képviselőinek bevonásával
 10. Táncszínházi előadáshoz kapcsolódó táncszínházi nevelési/ táncszínházpedagógiai program (két- vagy háromlépcsős program és komplex táncszínházi nevelési előadás) forgalmazása
 11. Új két vagy háromlépcsős program és / vagy komplex táncszínházi nevelési előadás létrehozása

Új táncszínházi produkció megvalósítása pályakezdő alkotók számára

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a hivatásos táncszakmában tevékenykedő pályakezdő koreográfusok első önálló produkciói létrehozásának és színpadi körülmények között, történő bemutatásának elősegítése.

A pályázó vállalja, hogy a minimum 20 – maximum 40 perces mű létrehozása során az IZP kuratóriuma által összeállított mentor-listából a pályázó által kiválasztott szakemberrel együttműködve készíti el a produkcióját (a mentor lista és a mentor kiválasztásának módjára vonatkozó információk megtalálhatók az IZP Pályázati tájékoztatóban). A mentor tiszteletdíjaként pályázatonként egységesen 200.000 Ft kell igényelni. A mentori tiszteletdíjat a mentor, vagy a mentor képviseletében eljáró vállalkozás vagy szervezet által kiállított számla ellenében kell a támogatottnak kifizetnie.

A pályázó továbbá vállalja, hogy részt vesz a 2018. első negyedévében megrendezésre kerülő Az alkotás és gyártás összefüggéseit tárgyaló táncszakmai konferencián.

A pályázati támogatás folyósításának további feltétele, hogy a nyertes pályázó a támogatási szerződés aláírásakor vállalja, hogy a MU Színházban megvalósuló IZP Estek keretében mutatja be először az elkészült művet. (A bemutató körülményeiről további információ az IZP Pályázati tájékoztatóban található.) A MU Színháznak szerződés alapján fizetendő bérleti díjra pályázatonként 100.000 Ft bérleti díjat kell igényelni.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 4.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 800.000 Ft/pályázat

A nyertes pályázó fenti összegből a produkció megvalósítására maximum 500.000 Ft-ot fordíthat. Az teljes elnyert támogatásból (produkciós költségek, mentor tiszteletdíj, bérleti díj) a támogatott köteles 200.000 Ft-ot – a mentorral kötött szerződés alapján – a mentor tiszteletdíjára, valamint 100.000 Ft-ot – a MU Színházzal kötött szerződés alapján (lásd: az IZP Pályázati tájékoztató vonatkozó pontja) – a színház bérleti díjára fordítani.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • 18. életévüket betöltött, önálló produkcióval még nem rendelkező, a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró, magyar állampolgárságú művész, (mint természetes személy), vagy a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró jogi személy.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. október 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

A kuratórium előnyben részesíti azokat a pályázatokat, amelyek a „creativ technologies”, azaz a legújabb kommunikációs technológiák, az IT és egyéb korszerű technológiák szakembereinek és a hivatásos táncművészet fiatal alkotóinak együttműködésével, az említett technológiák kreatív, innovatív alkalmazásával és/vagy a társművészetek alkotói (képző-és iparművészet, zene, stb.), design stúdiók, filmstúdiók és a hivatásos táncművészet fiatal alkotóinak együttműködésével valósulnak meg.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • szakértő (mentor) tiszteletdíja (kötelező igényelni, összege bruttó 200.000 Ft),
 • a MU Színház bérleti díja (kötelező igényelni, összege bruttó 100.000 Ft)
 • előadóművészek tiszteletdíja,
 • alkotók tiszteletdíja,
 • szakmai közreműködők tiszteletdíja (melynek tételes kifejtése a költségvetésben szükséges),
 • produkciós vezető tiszteletdíja,
 • művészeti szolgáltatási díj,
 • jogdíjak,
 • jelmezköltség,
 • díszlet és kellék költségek,
 • bérleti díj,
 • útiköltség,
 • szállítási költség.

A támogatást kizárólag a bemutatóig felmerülő fenti jogcímekre lehet felhasználni, a költségvetést is ennek megfelelően kérjük elkészíteni.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Új táncszínházi produkció megvalósítása fiatal alkotók számára

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: A hivatásos táncszakmában tevékenykedő, alkotói pályájuk elején járó, önálló arculatuk és formanyelvük kidolgozásán fáradozó, már alkotói tapasztalattal bíró koreográfusok új produkciói megalkotásának, valamint az IZP Program keretében elkészült produkciók minél szélesebb közönséghez való eljuttatásának elősegítése.

A pályázó vállalja, hogy a minimum 30 – maximum 50 perces produkcióját – melyet döntése szerint az IZP kuratóriuma által összeállított mentor-listából a pályázó által kiválasztott szakemberrel együttműködve készít el – a Nemzeti Táncszínházban megvalósuló IZP Estek keretében mutatja be először (a bemutató körülményeiről további információ az IZP Pályázati tájékoztatóban található), valamint vállalja, hogy a támogatott produkciót bemutatja a 2018. szeptemberében induló IZP Pontokon (további információ az IZP Pontok és a támogatott együttműködéséről az IZP Pályázati tájékoztatóban található).

Amennyiben a pályázó mentori együttműködéssel kíván élni, a mentor tiszteletdíjaként pályázatonként egységesen 200.000 Ft-ot kell igényelni. A mentori tiszteletdíjat a mentor, vagy a mentor képviseletében eljáró vállalkozás vagy szervezet által kiállított számla ellenében kell a támogatottnak kifizetnie.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 23.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 2.300.000 Ft/pályázat

A támogatott pályázó fenti összegből a produkció megvalósítására maximum 2.100.000 Ft-ot fordíthat. A teljes elnyert támogatásból (produkciós költség, mentor tiszteletdíja) a támogatott köteles (amennyiben mentorral való együttműködés mellett dönt) 200.000 Ft-ot – a mentorral kötött szerződés alapján – a mentor tiszteletdíjára fordítani.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • legalább három, de ötnél nem több önálló, releváns helyen, fizetőnézők előtt bemutatott teljes estés vagy egyfelvonásos (30-60 perces) produkcióval rendelkező,
 • 18. életévüket betöltött, a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró, magyar állampolgárságú művész (mint természetes személy), vagy a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró jogi személy.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. október 1. – 2018. május 31.

Elbírálás szempontjai:

A kuratórium előnyben részesíti azokat a pályázatokat, amelyek a „creativ technologies”, azaz a legújabb kommunikációs technológiák, az IT és egyéb korszerű technológiák szakembereinek és a hivatásos táncművészet fiatal alkotóinak együttműködésével, az említett technológiák kreatív, innovatív alkalmazásával és/vagy a társművészetek alkotói (képző,- és iparművészet, zene, stb.), design stúdiók, filmstúdiók és a hivatásos táncművészet fiatal alkotóinak együttműködésével valósulnak meg.

Az IZP kuratóriuma javasolja (de nem teszi kötelezővé) az IZP kuratóriuma által összeállított mentor-listából a pályázó által kiválasztott szakemberrel való együttműködést. (A mentor lista és a mentor kiválasztásának módjára vonatkozó információk megtalálhatók az IZP Pályázati tájékoztatóban).

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • szakértő (mentor) tiszteletdíja (összege bruttó 200.000 Ft)
 • előadóművészek tiszteletdíja,
 • alkotók tiszteletdíja,
 • szakmai közreműködők tiszteletdíja (melynek tételes kifejtése a költségvetésben szükséges),
 • produkciós vezető tiszteletdíja,
 • művészeti szolgáltatási díj,
 • jogdíjak,
 • jelmezköltség,
 • díszlet és kellék költségek,
 • bérleti díj,
 • útiköltség,
 • szállítási költség.

A támogatást kizárólag a bemutatóig felmerülő fenti jogcímekre lehet felhasználni, a költségvetést is ennek megfelelően kérjük elkészíteni.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Önálló projekt megvalósításához hozzájáruló külföldi rezidens programban való részvétel

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: A hivatásos táncszakmában tevékenykedő, alkotói pályájuk elején járó, önálló arculatuk és formanyelvük kidolgozásán fáradozó, már alkotói tapasztalattal bíró koreográfusok nemzetközi kapcsolati tőkéjének fejlesztése, új alkotói módszerek megismerése, más kultúrákkal való személyes találkozás által a világra vonatkozó tapasztalatok gazdagítása, új inspirációk szerzése.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 6.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 600.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • legalább három, de ötnél nem több önálló, releváns helyen, fizetőnézők előtt bemutatott teljes estés vagy egyfelvonásos (30-60 perces) produkcióval rendelkező,
 • 18. életévüket betöltött, a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró, magyar állampolgárságú művész, mint természetes személy (magánszemély vagy egyéni vállalkozó), vagy a hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró jogi személy.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. október 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • a pályázó egy már folyamatban lévő önálló projektjéhez kapcsolódjon a rezidencia.
 • a rezidencia hossza minimum 2 hét.
 • a rezidencia programot kínáló szervezet hozzájárulása a program megvalósításához bármilyen, akár nem anyagi természetű szolgáltatás vállalásával (szállás, étkezés, napidíj) a próbatermi szolgáltatáson túl.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • útiköltség,
 • szállásköltség,
 • biztosítási költség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, – amely magában foglalja a 27% áfát-köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Jelentős nemzetközi koreográfusi és táncos előadói versenyeken, fesztiválokon, valamint szakmai fórumokon való részvétel

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a hivatásos táncszakmában tevékenykedő, alkotói pályájuk elején járó, önálló arculatuk és formanyelvük kidolgozásán fáradozó, már alkotói tapasztalattal bíró koreográfusok és már jelentős színpadi tapasztalattal bíró hivatásos táncművészek nemzetközi ismertségének és elismertségének, potenciális koprodukciós partnerek, impresszáriók, alkotótársak megismerésének elősegítése.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 4.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 500.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • 18. és 33. év közötti életkorú hivatásos táncművészet területén tapasztalattal bíró, magyar állampolgárságú művész, (mint terme´szetes személy).

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. október 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • pályázat költségvetésének megalapozottsága,
 • a verseny/fesztivál/szakmai fórum relevanciája.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • útiköltség,
 • szállásköltség,
 • részvételi díj,
 • biztosítási költség,
 • szállítási költség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5.000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Professzionális digitális portfólió, honlap létrehozása és a digitális médiában való hatékony megjelenése

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a hivatásos táncszakmában tevékenykedő, alkotói pályájuk elején járó, önálló arculatuk és formanyelvük kidolgozásán fáradozó, már alkotói tapasztalattal bíró koreográfusok és már jelentős színpadi tapasztalattal bíró fiatal hivatásos táncművészek hozzásegítése a PR/marketing területén elvitathatatlan jelentőségű professzionális digitális portfóliók megvalósításához, azok tartalmi és design kidolgozása költségeinek részfinanszírozásával, valamint a digitális médiában való megjelenés/jelenlét elősegítése.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 5.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 500.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • a hivatásos táncművészet területén tevékenykedő, legalább három, de legfeljebb ötnél nem több önálló, releváns helyen, fizetőnézők előtt bemutatott teljes estés vagy egyfelvonásos (30-60 perces) produkcióval rendelkező koreográfus, vagy 1987. után született, magyar állampolgárságú táncművész, mint természetes személy (magánszemély vagy egyéni vállalkozó), illetve jogi személy.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. október 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • költségvetés megalapozottsága,
 • a pályázati anyag kidolgozottsága,
 • a résztvevők szakmai felkészültsége.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • tartalomfejlesztési költségek (fotós-videós, szerkesztő, szerző, fordító, tiszteletdíja),
 • design költségek (tervezési költség),
 • reklám és propagandaköltség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5.000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Nyitott tréning professzionális táncosok számára

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a társulati struktúrán kívül működő (szabadúszó), professzionális táncosok számára a fizikai kondíciókat karbantartó rendszeres tréningek biztosításával megőrizhető, akár fejleszthető a táncosok teljesítő- és állóképessége, ami által jelentősen csökkenthető a táncos sérülések veszélye az egyes projektek közötti időszakokban és a saját tréning gyakorlatát nem folytató társulatok táncosai számára is.

A pályázó vállalja, hogy a fent jelzett 2 x 4 hónapos terminusban, heti legalább 3 alkalommal, a reggeli/kora délelőtti időszakban, alkalmanként legalább 90 perces, a hivatásos táncosok kondicionálási igényeit kielégítő, a résztvevők számára ingyenes, professzionális balettmesterek/ táncoktatók által vezetett tréninget szolgáltat.

Együttesi pályázó esetén a pályázó kijelenti, hogy a programot a társulati tevékenységen kívül valósítja meg, aminek bejelentés nélküli ellenőrzésére az IZP kuratórium tagjait felhatalmazza.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 2.400.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 2.400.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • minimum 10 x 12m-es, legalább 3,5m belmagasságú, rugalmas padlójú, fűthető, kommunális helységekkel ellátott, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető próbateremmel rendelkező, a hivatásos táncművészet szereplőivel kapcsolatot tartó és azok igényeit ismerő szervezetek, mint jogi személyek.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: pályázni a 2018. január 15. – 2018. május 15. és 2018. augusztus 15. – 2018. december 15. között is (2 x 4 hónapos terminus együttesen) megvalósuló programokra lehet.

Elbírálás szempontjai:

 • a tréningeket vezető balettmesterek/táncoktatók szakmai felkészültsége,
 • a költségvetés megalapozottsága,
 • a tréning metodikák változatossága.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • a tréningeket vezető balettmesterek/tanárok tiszteletdíja,
 • reklám, propaganda és marketing költségek.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Új, ingyenesen igénybe vehető próbahely biztosítása elsősorban az IZP projektek, valamint a fiatal és pályakezdő hivatásos táncművészek és alkotók számára

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: garantált infrastruktúra biztosításával hozzájárulni az elsősorban az IZP által támogatott projektek megvalósításához, másrészt fiatal és pályakezdő hivatásos táncművészek és alkotók számára ingyenes próbahely biztosításával azokat is bevonni az IZP által támogatottak körébe, akik az adott IZP pályázati ciklusban nem nyertek, valamint a már meglévő és elérhető próbahelyek tehermentesítése és ezáltali felszabadítása további táncművészeti felhasználók számára.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 7.200.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 7.200.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • a hivatásos táncművészet szereplőivel kapcsolatot tartó, azok igényeit ismerő szakmai szervezetek, mint jogi személyek, melyek vállalják, minimum 10 x 12m-es, legalább 3,5m belmagasságú, rugalmas padlójú, fűthető, kommunális helységekkel ellátott, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető próbaterem biztosítását.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: pályázni a 2018. január 1. – 2018. május 31. és 2018. szeptember 1. – 2018. december 31. között (az 5 hónapos és a 4 hónapos terminus együttesen) megvalósuló programokra lehet.

A pályázó vállalja, hogy a fenti paraméterekkel rendelkező próbatermét legalább a fenti időszakban (9 hónap), legalább napi 8 órában, heti 5 nap, összesen 1.440 órában, a pályázati célban megfogalmazott prioritásokkal biztosítja.

Elbírálás szempontjai:

 • A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok a pályázók, akik a kiírásban szereplő minimum elvárásoknál több szolgáltatást vállalnak.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • szakmai közreműködők tiszteletdíja (melynek tételes kifejtése a költségvetésben szükséges),
 • terembérleti díj

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Az alkotás és gyártás aktuális összefüggéseit tárgyaló táncszakmai konferencia megrendezése

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a legszélesebb szakmai közvélemény bevonásával, többlépcsős, egymásra épülő tematikával megrendezett konferenciasorozat keretében megtárgyalni a hivatásos táncművészettel, mint alkotási folyamattal összefüggő produkciós-gyártási, színpadtechnikai, pénzügyi, PR-marketing-socialmedia, a vezetés-szervezés, pályázás-elszámolás-pénzügyi, szerzői jogi és nemzetközi kooperációs kérdéseket.

A pályázó vállalja, hogy a pályázat megvalósítási időszakában két alkalommal (ebből az elsőt az első negyedévben), alkalmanként legalább 4, egymástól elkülönülő, de egymásra épülő modulban tárgyalja a pályázati célban megfogalmazott témaköröket, a témák szakértő előadóit és témavezetőit és a megfelelő infrastruktúrát biztosítja, a konferencia anyagát „jegyzet” formájában a konferencia résztvevői számára átadja. A pályázó vállalja továbbá, hogy a 12 hónap alatt két alkalommal megvalósuló konferenciára összesen legalább 30, a hivatásos táncművészet fiatal művészeit reprezentáló hallgatóságot toboroz, akiket ingyenesen, a konferencia vendégeként fogad.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 3.400.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 3.400.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • a független és az állami fenntartású hivatásos táncművészet szereplőivel kapcsolatot tartó, azok igényeit ismerő magyarországi szervezetek, mint jogi személyek.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. január 1. – 2018. december 31.

Az elbírálás szempontjai:

 • a pályázati témakörben szerzett korábbi tapasztalatok
 • a pályázó által felkért szakemberek szakmai életrajza,
 • a konferencia sorozat elemeinek és alkalmainak összehangoltsága, kimunkáltsága, a konferencia tervezett programjának részletessége.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • a konferencia előadóinak és projektvezetőinek tiszteletdíja,
 • szakmai közreműködő tiszteletdíja (szervező, koordinátor, technikus, tolmács tiszteletdíja),
 • bérleti díj,
 • szakmai kiadvány költségei,
 • szerkesztői tiszteletdíj (jegyzethez kapcsolódó),
 • nyomdaköltség (jegyzethez kapcsolódó),
 • útiköltség,
 • szállásköltség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

A hivatásos táncművészet területén megvalósuló és megvalósítható színházi nevelési és színházpedagógiai tevékenységekkel kapcsolatos konferencia megvalósítása a színházi nevelés/színházpedagógia és a hivatásos táncművészet képviselőinek bevonásával

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a hivatásos táncszakma jelenlegi táncszínházi nevelési/táncszínházpedagógiai tevékenységének feltérképezése mellett a hivatásos tánctársulatok és befogadó színházak saját, önálló, színházi nevelési/színházpedagógiai programjai (különös tekintettel a két- vagy háromlépcsős programokra és a komplex táncszínházi nevelési előadásokra) megvalósításának elősegítése, a megvalósítás lehetséges stratégiáinak feltárása és megvitatása (a fogalmak értelmezésére vonatkozó információk lásd: az IZP Pályázati tájékoztató vonatkozó pontja).

A pályázó vállalja, hogy legalább 4 alkalomból álló, egymástól elkülönülő, de egymásra épülő modulban tárgyalja a pályázati célban megfogalmazott témaköröket, moderált tényfeltáró fórumokat szervez óvodás- gyermek és ifjúsági táncszínházi előadások színházi nevelési színház-pedagógiai programjairól, biztosítja a témák szakértő előadóit, témavezetőit, a sajátélményű demonstrációkhoz szükséges munkatársakat és a megfelelő infrastruktúrát, valamint a konferencia anyagát „jegyzet” formájában a konferencia résztvevői számára átadja.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 4.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 4.000.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • a színházi és táncszínházi nevelési, színházpedagógiai területen már jártassággal bíró, magyarországi székhellyel rendelkező szervezetek, mint jogi személyek.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. január 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • a pályázati témakörben szerzett korábbi tapasztalatok (színházi nevelési, színházpedagógiai tevékenység, konferencia-, rendezvényszervezés),
 • a pályázó által felkért szakemberek szakmai életrajza,
 • a konferencia sorozat elemeinek és alkalmainak összehangoltsága, kimunkáltsága, a konferencia tervezett programjának részletessége
 • az elméleti és gyakorlati programelemek aránya.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • a konferencia előadóinak és projektvezetőinek tiszteletdíja,
 • a demonstrációk munkatársainak tiszteletdíja
 • szakmai közreműködő tiszteletdíja (szervező, koordinátor, technikus, tolmács tiszteletdíja),
 • bérleti díj,
 • a szakmai kiadvány elkészítés költségei,
 • szerkesztői tiszteletdíj (jegyzethez kapcsolódó),
 • nyomdaköltség (jegyzethez kapcsolódó),
 • útiköltség,
 • szállásköltség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Táncszínházi előadáshoz kapcsolódó táncszínházi nevelési/ táncszínházpedagógiai program (két- vagy háromlépcsős program és komplex táncszínházi nevelési előadás) forgalmazása

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: a táncszakma fejlődésnek egyik progresszív útját jelentő táncszínházi nevelési és színházpedagógiai programok eljuttatása a fiatal és ifjúsági korú közönséghez. A bevonódó és értővé váló néző nevelése a jövő táncművészetének egyik záloga, a tánchoz kötődő közönség, mint közösség megteremtésének innovatív eszköze.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 10.000.000 Ft

Igényelhető támogatás:

Az előadás költségeire fordítható elnyerhető támogatás maximuma:

 • két- vagy háromlépcsős program megvalósítása esetén előadásonként maximum 100.000 Ft.
 • Komplex táncszínházi nevelési előadás megvalósítása esetén előadásonként maximum 500.000 Ft

A Kollégium előnyben részesíti a nem csak székhelyen megvalósuló előadásokkal pályázókat.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • táncelőadáshoz kapcsolódó – két – vagy háromlépcsős programmal és /vagy komplex táncszínházi nevelési előadással, magyarországi székhellyel rendelkező a program és az előadás létrehozásában résztvevő hivatásos társulatok, befogadó színházak, szervezetek, mint jogi személyek (a fogalmak értelmezésére vonatkozó információk lásd: az IZP Pályázati tájékoztató vonatkozó pontja).

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. január 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • a program pedagógiai céljai,
 • utaztathatóság,
 • konkrét programterv.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • két- és háromlépcsős programok esetén
 • a programvezető szakember és / vagy moderátor tiszteletdíja,
 • a demonstrációkban résztevő max. 3 művész tiszteletdíja,
 • útiköltség.
 • komplex táncszínházi nevelési előadás esetén
 • a demonstrációkban résztevő művészek tiszteletdíja,
 • közreműködők (műszak) tiszteletdíja,
 • bérleti díj,
 • útiköltség,
 • szállítási költség,
 • szállásköltség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Új két vagy háromlépcsős program és / vagy komplex táncszínházi nevelési előadás létrehozása

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: hosszútávon minden hivatásos tánctársulat, alkotó és azok programjait befogadó színház rendelkezzen saját, önálló, két vagy háromlépcsős programmal és / vagy komplex táncszínházi nevelési előadással.

A pályázó vállalja, hogy

Két vagy háromlépcsős program létrehozása esetén:

 • egy, már meglévő produkciójának felhasználásával hozza létre az új programot
 • a program létrehozásában igénybe veszi az IZP által összeállított névjegyzékből választott szakember (mentor) segítségét (a mentor
 • lista és a kiválasztás módjára vonatkozó információk az IZP Pályázati tájékoztatóban.)

Komplex táncszínházi nevelési előadás létrehozása esetén

 • az új programot valamely, a TIE listában szereplő szervezettel koprodukcióban hozza létre (a TIE lista és a kiválasztás módjára vonatkozó információk az IZP Pályázati tájékoztatóban)

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 11.000.000 Ft

Igényelhető támogatás:

A produkció költségeire fordítható elnyerhető támogatás:

 • két- vagy háromlépcsős program megvalósítása esetén előadásonként elnyerhető maximuma, mely a kötelezően a mentor költségeire fordítandó támogatás: 200.000 Ft
  pályázati keretösszeg: 2.000.000 Ft
 • Komplex táncszínházi nevelési előadás megvalósítása esetén produkciónként elnyerhető maximum: 3.000.000 Ft
  pályázati keretösszeg: 9.000.000 Ft

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • táncelőadáshoz kapcsolódó – két – vagy háromlépcsős programmal és /vagy komplex táncszínházi nevelési előadással (a fogalmak értelmezésére vonatkozó információk az IZP Pályázati tájékoztatójában), magyarországi székhellyel rendelkező a program és az előadás létrehozásában résztvevő hivatásos társulatok, befogadó színházak, szervezetek, mint jogi személyek.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. január 1. – 2018. december 31.

Elbírálás szempontjai:

 • a program pedagógiai céljai,
 • a program és az előadás elemeinek tartalmi összehangoltsága, egymásra épülése, kidolgozottsága, a színházi nevelési/színházpedagógiai módszertan és eszköztár felhasználása
 • a résztvevők (elsősorban a köznevelésben érintettek) számára tervezett reflektálási lehetőségek és interakciók

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

két- vagy háromlépcsős program esetén

 • szakértő (mentor) tiszteletdíja.

Komplex táncszínházi nevelési előadás esetén

 • előadóművészek tiszteletdíja,
 • alkotók (koreográfus, rendező, dramaturg) tiszteletdíja,
 • közreműködők tiszteletdíja,
 • jogdíjak,
 • design, látvány és fénytervezés tiszteletdíjai,
 • jelmezköltség,
 • bérleti díj,
 • útiköltség,
 • szállítási költség,
 • szállásköltség.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. november 16-án éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát is, illetve 500.000 Ft vagy annál kisebb összegű igényelt támogatás esetén 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon a (36-1) 327-4322-es, számokon kaphatnak.

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat fiatal és pályakezdő táncművészek, alkotók magas művészeti színvonalú táncművészeti tervei megvalósításának támogatására

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/izp_id_171116


Pályázat fiatal és pályakezdő táncművészek, alkotók magas művészeti színvonalú táncművészeti tervei megvalósításának támogatására
5 2 szavazat

A bejegyzést jelenleg 6 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *