Pályázat induló és kezdő előadók, zenekarok támogatására – Cseh Tamás Program 2016


Pályázat induló és kezdő előadók, zenekarok támogatására Cseh Tamás Program 2016


PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: Induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítése, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítása.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és támogassa azoknak az induló és kezdő zenekaroknak, előadóknak az első lépéseit, akiknek a produkciói színvonala alapján feltételezhető, hogy gazdagítják a magyar könnyűzenei kultúrát és számíthatnak a közönség érdeklődésére. A Cseh Tamás Program további alprogramjaival együtt komplex támogatási rendszerben kívánja segíteni az alkotókat tehetségük kibontakoztatásában és szakmai fejlődésükben.

Támogatott pályázat megvalósítása során, a támogatási összeg terhére az alábbi céloknak kell megvalósulniuk:

 • a támogatott – a pályázati cél elérése érdekében – köteles a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium által kijelölt mentorral együttműködni,
 • minimum öt, korábban még stúdióban nem rögzített saját zeneszám, minőségi, profi hangstúdióban történő felvétele, rögzítése, amit a támogatottnak elkészülte után meg kell küldenie elektronikus úton a Cseh Tamás Programirodának,
  minimum egy, újonnan rögzített saját dalhoz kapcsolódó, profi technikával és szakemberekkel rögzített, minőségi videoklip felvétele, elkészítése, amit a támogatottnak elkészülte után meg kell küldenie elektronikus úton a Cseh Tamás Programirodának,
 • a támogatott előadó vagy zenekar promóciós portfóliójának elkészítése (fotó, logó, sajtóanyagok, alaphirdetési eszközök – komplex kiajánló anyag, amely magában foglalja az előadó/zenekar bemutatkozó anyagait: fotó, videó, hangzóanyag, rövid leírását és elérhetőségeit),
 • pályázó előadó vagy zenekar webes felületének folyamatos működtetése minimum a program megvalósításának végéig,
  az elkészült hanganyagok minimum 100 példányban való megjelentetése hanghordozón, amiből 50 példányt a szakmai beszámolóhoz az NKA Igazgatóságára postai úton be kell nyújtani.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 50.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: 2.000.000 Ft pályázatonként. A Kollégium 25 pályázatot kíván támogatni.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Olyan induló és kezdő előadók, zenekarok, akik:

 • legfeljebb 1, nem szerzői kiadású nagylemezzel (minimum 8 dal egy adathordozón) rendelkeznek, és nincs érvényben lévő lemezkiadásra vonatkozó szerződésük,
 • a pályázati felhívás megjelenése előtti 1 évben maximum 20 élő koncertet adtak,
 • maximum 2 olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint 5 alkalommal játszott.

továbbá: természetes személyek (előadóként vagy a zenekar képviselőjeként), jogi személyek, nem önálló jogi személy esetében a zenekar fenntartója.

Formációk esetén: amennyiben a Pályázók köre bekezdésben leírt feltételek a tagok felére érvényesek, az a formáció nem pályázhat.

Azon előadók és zenekarok, amelyek a 2014. évben a Zenei Kollégiumtól a Cseh Tamás Program keretén belül fiatal pályakezdő előadók, zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítésére, valamint a pályára lépést támogató kommunikáció megvalósítására (altéma száma: 3044/200), valamint a 2015. évben a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumtól az induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására (altéma száma: 7944/5) támogatásban részesültek, jelen felhívásra nem nyújthatnak be pályázatot.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. november 1.–2017. június 30.

Elbírálás szempontjai:

a tervezett szakmai projekt kidolgozottsága, tartalma,
a pályázat mellékleteként benyújtott, az előadó, vagy zenekar korábbi felvételeiből válogatott zeneszám/ok színvonala,
a pályázat benyújtását követő meghallgatás zsűrijének véleménye.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • mentor tiszteletdíja (kötelező igényelni, összege 200.000 Ft+áfa),
 • előadói tiszteletdíj (pl. vendégzenész, vendégénekes; a pályázó formációban résztvevő előadó tiszteletdíjára támogatás nem igényelhető),
 • közreműködők tiszteletdíja (pl. fotós, hangmérnök, producer, technikai közreműködők; a pályázó előadó, zenekar saját
 • közreműködői tiszteletdíjára támogatás nem igényelhető),
 • szerzői jogdíj(ak),
 • stúdióköltség és utómunka,
 • kép- és hanghordozók gyártási, anyag- és csomagolási költségei,
 • reklám-, pr- és marketingköltségek,
 • nyomdai előkészítés(i) munkák,
 • nyomdaköltség,
 • képfelvétel készítés és utómunka,
 • grafikai tervezés,
 • utazási költség,
 • szállásköltség,
 • szállítási költség,
 • terembérleti díj,
 • helyszínbérleti díj,
 • audiovizuális eszközök bérleti díja,
 • színpadtechnika bérleti díja,
 • hangtechnikai szolgáltatás,
 • fénytechnikai szolgáltatás,
 • vetítéstechnikai szolgáltatás,
 • installációs költség.

Felhívjuk a magánszemélyként pályázók figyelmét, hogy személyi jellegű költségekre (jellemzően tiszteletdíjak) nem igényelhetnek, és nem kaphatnak támogatást. A támogatásban részesített magánszemély a saját nevére kiállított számla ellenében teljesíthet kifizetéseket. A számla ellenében teljesített kifizetés dologi költségnek minősül. Tiszteletdíj a támogatásból fizethető, azonban csak számla ellenében, azt a pályázati adatlap költségvetésének 4.1.3. pontjában, a dologi költségek alatt kell feltüntetni.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy weboldal tárhelyének bérlésére, a weboldal működtetésére, domain-vásárlásra támogatás nem igényelhető és nem használható fel. A honlap tartalmának elkészítésére és tartalmi szerkesztésére támogatás kérhető, reklám-, pr-, és marketingköltség alatt tüntethető fel.

Amennyiben a pályázó a kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet is megjelöl és ahhoz támogatást is igényel, azt röviden indokolnia kell. Erre a rendszer figyelmezteti, e nélkül nem tudja a pályázat kitöltését folytatni. Az eltérő jogcím támogathatóságáról az indokok figyelembevételével a kollégium dönt.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2016. augusztus 1-jén, éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot, amely magában foglalja a 27% áfát köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA-portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon a (36-1) 327-4338-as, (36-1) 327-4444-es számokon kaphatnak.

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat induló és kezdő előadók, zenekarok támogatására – Cseh Tamás Program 2016

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!


FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/cstp_id_160801


Pályázat induló és kezdő előadók, zenekarok támogatására – Cseh Tamás Program 2016
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 3 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *