Pályázat kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák – szobor, szoborcsoport, térinstalláció – létrehozására


Pályázat kortárs esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák – szobor szoborcsoport térinstalláció létrehozására


PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

Pályázati cél: Olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik. A pályázat témájában kötetlen, de nem célozza meg, és ennél fogva nem támogatja politikai jelentőségű személyiségek ábrázolását, szimbólumok megjelenítését. Előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek a helyszínre vonatkozóan kultúrtörténeti eseményt, a település számára fontos személyiséget mutatnak be (például az irodalom, zene, tudomány, sport, néprajz stb. területéről), és a közélet kérdéseire is reflektálnak ezzel a helyszín/település jelentőségét erősítik, a környezet egyhangúságán változtatnak, használatának komfortját építik, azt vizuálisan dinamizálják.

Az önkormányzat az általa választott témára kötelezően legalább 3 különböző művésztől származó köztéri munka (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) terveivel pályázzon, szobronként/köztéri munkánként külön-külön (legalább három) adatlap benyújtásával.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Rendelkezésre álló tervezett keret összeg: 50.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: 7.000.000 Ft

Támogatás mértéke: a pályázat teljes költségvetésének maximum 70%-a.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Pályázók köre: önkormányzatok professzionális képzőművészek alkotásaival.

Felhívjuk pályázóink figyelmét:

Jelen felhívás által előírt legalább három különböző művésztől származó szobor/köztéri munkára külön-külön adatlap kitöltésével, az adott szobor/köztéri munka költségvetésével és a felhívás által előírt mellékletek egyidejű benyújtásával pályázhatnak.
Jelen felhívás által előírt legalább három különböző művésztől származó szobor/köztéri munka terveit tartalmazó pályázatnál kevesebb pályázat benyújtása esetén a benyújtott pályázat(ok) érvénytelen(ek).
Támogatott pályázat esetén a támogatási összegből a pályázathoz feltöltött, a Kollégium által kiválasztott egy szobortervet kell megvalósítani! Utólag, a tervezettől eltérő szobor/köztéri munka megvalósítását a Kollégium NEM engedélyezi.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. szeptember 1.–2017. augusztus 31.

Elbírálás szempontja:

  • mű szakmai színvonala, kivitelezhetősége,
  • költségvetés megalapozottsága.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

  • anyagköltség (a szobor elkészítéséhez szükséges anyagok),
  • kivitelezés költsége (talapzat építése és szobor felállítás),
  • tiszteletdíj (bevont művészek és tervezők),
  • technikai költségek (pl. daru bérlése),
  • szállítási költség.

Amennyiben a pályázó a kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet is megjelöl és ahhoz támogatást is igényel, azt röviden indokolnia kell. Erre a rendszer figyelmezteti, e nélkül nem tudja a pályázat kitöltését folytatni. Az eltérő jogcím támogathatóságáról az indokok figyelembevételével a Kollégium dönt.

Rezsiköltségre támogatás nem igényelhető és nem számolható el.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2016. szeptember 15-én, éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot – amely magában foglalja a 27%-os áfát –, köteles befizetni az NKA-portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon a (36-1) 327-4316-os, (36-1) 327-4444-es számokon kaphatnak.

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák – szobor, szoborcsoport, térinstalláció – létrehozására

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/kepzomuveszet_160915
Fotó: Artfully Living in the Countryside ep.5 – Forrás: http://www.funzine.hu/2014-10-gigantic-sculpture-on-szechenyi-ter-interview-with-the-artist/


Pályázat kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák – szobor, szoborcsoport, térinstalláció – létrehozására
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 5 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *