Pályázat kulturális szempontból értékes ismeretterjesztő művek elkészítésére, rendezvények megvalósítására


Pályázat kulturális szempontból értékes ismeretterjesztő művek elkészítésére rendezvények megvalósítására


Az NKA Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet, kulturális szempontból értékes művek elkészítésére, valamint kulturális szempontból értékes rendezvények megvalósítására az alábbi 2 témakörben:

 1. Alkotói támogatás tudományos ismeretterjesztés és környezetkultúra területen, igényes művek szerzői számára
 2. Magas színvonalú, hagyományteremtő, valamint többéves hagyománnyal rendelkező ismeretterjesztő és környezetkultúra rendezvények – szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, közönségtalálkozók – megvalósítása

1. Pályázati cél: Alkotói támogatás tudományos ismeretterjesztés és környezetkultúra területen, igényes művek szerzői számára

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 35.000.000 Ft

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • kéziratok szerzői, mint magánszemélyek

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. április 1.–2018. március 31.

Alkotónként havi 100.000 Ft összegű, 3–12 hónapos időtartamra a tudományos, az ismeretterjesztő, a környezetkultúrát, a környezet- és társadalometikus magatartást fejlesztő művek megírására igényelhető támogatás. A támogatás összege havi 100.000 Ft, havonként történő folyósítással.

Elbírálás szempontjai:

 • A kollégium döntésekor a pályázó eddigi szakmai teljesítményét és pályázatának minőségét, társadalmi aktualitását (tervének eredetiségét, kifejtettségét, megvalósíthatóságát stb.) mérlegeli.
 • A pályázatok elbírálásánál a Kollégium előnyben részesíti azokat a pályázókat, akik már rendelkeznek kiadói szándéknyilatkozattal.
 • A támogatásban részesült alkotói kézirat szakmai elfogadásának feltétele, hogy az elkészült mű a támogatott pályázat megvalósításának legyen tekinthető, a tartalmi cél és a megvalósult forma egysége maradéktalanul érvényesüljön.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímre igényelhető:

 • alkotói támogatás

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. április 20-án, éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át – amely magában foglalja a 27%-os áfát – köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

2. Pályázati cél: Magas színvonalú, hagyományteremtő, valamint többéves hagyománnyal rendelkező ismeretterjesztő és környezetkultúra rendezvények – szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, közönségtalálkozók – megvalósítása

TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS TARTALMA

Ezen altémában pályázni lehet ismeretterjesztő és környezetkultúra:

 • programra/rendezvényre,
 • programsorra – amennyiben tematikailag összefüggő rendezvényekről van szó.

Egy pályázó fenti kategóriákban több pályázatot is benyújthat, külön-külön pályázati adatlapon.

A kollégium előnyben részesíti és elsődlegesen olyan rendezvényeket kíván támogatni, amelyek más forrással (saját erő, egyéb támogatás, bevétel) is rendelkeznek a megvalósításhoz, az/azok a pályázati adatlap költségkalkulációjában megjelölésre, a pályázati cél leírásában kifejtésre kerül/nek.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 55.000.000 Ft

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%

PÁLYÁZÓK KÖRE

 • jogi személyek, egyéni vállalkozók.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. április 1.–2018. március 31.

Az elbírálás szempontjai:

 • A kollégium előnyben kívánja részesíteni azokat a rendezvényeket, amelyek a magyar szellemi életben hosszabb ideje alapvető fontosságúak, s egyben megújulónak is mutatkoznak.
 • Fontosnak tartja olyan rendezvények támogatását, amelyek a magyar szellemi élet nemzetközi kapcsolatainak fejlesztését is elősegítik. Elsődlegesen olyan rendezvényeket kíván támogatni, amelyek más forrással is rendelkeznek a megvalósításhoz, s amelyek döntően nem piaci célúak.
 • Jelen pályázaton való részvétel nem zárja ki, hogy a pályázó a megpályázandó szakmai programmal egyéb pályázatokon is részt vegyen, de ebben az esetben a pályázati adatlap költségkalkulációjában a meglévő forrást és a várható bevételeket ennek ismeretében szükséges kitölteni.

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

 • előadói tiszteletdíj,
 • bérleti díj (helyiség, eszköz, stand),
 • csoportos étkeztetés (a támogatás kizárólag főétkezésként elfogyasztott meleg étel vásárlására fordítható, valamint ásványvíz vásárlására, más alapanyag beszerzésére nem),
 • jutalomkönyvek megvásárlásának költsége.
 • reklám- és propagandaköltség – maximum az igényelt támogatási összeg 10%-a (pr-dokumentumok nyomdaköltsége ideértendő),
 • szakmai anyagköltség (részletezett költségvetés tartalmazza a felhasznált tételek pontos megnevezését),
 • szállásköltség,
 • szállítási költség,
 • utazási költség,

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2017. április 20-án, éjfélig lehet.

Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át + 27% áfát köteles befizetni. A nevezési díj összege 500.000 Ft-nál kisebb összegű igény esetén sem lehet kevesebb 5000 Ft + 27% áfa összegnél. A nevezési díjat a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon a (36-1) 327-4346-os és a (36-1) 327-4444-es számokon kaphatnak.

A teljes pályázati felhívás és dokumentáció letölthető innen: Pályázat kulturális szempontból értékes ismeretterjesztő művek elkészítésére, rendezvények megvalósítására

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/ismeretterjesztes-kornyezetkultura_170420


Pályázat kulturális szempontból értékes ismeretterjesztő művek elkészítésére, rendezvények megvalósítására
Értékelés

A bejegyzést jelenleg 2 látogató olvassa.

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *