Pályázat a „Vállalkozz Itthon Fiatal!” programban való részvételre a Közép-magyarországi Régióban


Pályázat a Vállalkozz Itthon Fiatal programban való részvételre a közép magyarországi régióban


PROGRAM CÉLJA ÉS TARTALMA

A program célja a Közép-magyarországi Régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez.

A program az Ifjúsági Garancia Rendszer részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

A programban biztosított képzés és szakmai szolgáltatás nyújtás a komplex program első komponense. A pénzügyi támogatás a komplex program második komponense, mely a VEKOP 8.3.1-16 pályázat keretében fog megvalósulni. A pénzügyi támogatásra a jelen programban biztosított képzés sikeres teljesítése és szakmai szolgáltatás igénybe vétele – első komponens – után, jóváhagyott üzleti tervvel lehet majd pályázni.

A program tervezett időtartama: 2016. január 01 – 2017. december 31.

PROGRAM CÉLCSOPORTJA

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: OFA NKft.) által meghirdetett pályázati felhívás célcsoportját azon fiatalok alkotják, akik lakcímkártyáján a Közép-magyarországi Régió területére érvényes lakóhely vagy tartózkodási hely szerepel és az alábbi pontok közül legalább egy feltételnek megfelelnek:

 • legalább 6 hónapja álláskeresőként regisztrált 18-25 év közötti fiatal,
 • 18-25 év közötti regisztrált álláskereső fiatal,
 • 18-25 év közötti NEET1 (de álláskeresőként nem regisztrált) fiatal,
 • felsőfokú végzettséggel rendelkező 30 év alatti pályakezdő álláskereső fiatal.

E program mindenekelőtt azokat a fiatalokat célozza, akik vállalkozás indításához üzleti ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek és más vállalkozásban többségi tulajdonuk nincs. Azok az állástalan, nem foglalkoztatott fiatalok, akik nem vesznek részt oktatásban, képzésben és nem minősülnek diáknak.

Az életkori feltételeknek a sikeres kiválasztást követően a programba vonáskor (képzés kezdetekor) kell megfelelni.

A Programba való bevonás feltétele, hogy a pályázó más vállalkozásban többségi tulajdonrésszel nem rendelkezhet, valamint lakcímkártyáján a Közép-magyarországi Régió területére érvényes lakóhely vagy tartózkodási hely szerepel.

Feltétel továbbá, hogy az egyén az Ifjúsági Garancia Rendszerbe bevonható legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonáskor a megyei Kormányhivatalnál, vagy Járási Hivataloknál álláskereső, vagy olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik.

PÁLYÁZHATÓ KÉPZÉS- ÉS SZOLGÁLTATÁSCSOMAG

A program résztvevői a következő szolgáltatásokban részesülnek:

 • vállalkozási ismeretek képzés és tanácsadás az üzleti terv elkészítéséhez (100 órás csoportos, vagy e-learning intenzív képzés),
 • mentorálás,
 • üzleti terv elbírálása,
 • szakértői tanácsadás,
 • műhelytalálkozókon való részvétel.

A programba vont jelentkezők a program keretében nyújtott képzési program segítségével kaphatják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadás és mentorálás keretében kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.

TÁMOGATÁS TARTALMA, MÉRTÉKE

A programban egy vállalkozóvá válást segítő szolgáltatáscsomagot biztosítunk, a támogatás mértéke a költségek 100%-a. A szintfelmérés és a tananyag a „Vállalkozz Itthon Fiatal” program képzésében résztvevők számára térítésmentes.

A programban az 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 5. § a) pontja értelmében a regisztrált álláskereső támogatott a képzés helye és lakóhelye (tartózkodási helye) között 90%-os utazási kedvezmény igénybevételére jogosult.

Azok a képzésben résztvevők, akik nekik felróható okból a képzést nem fejezik be vagy nem tesznek sikeres vizsgát a Támogatási szerződésben meghatározott határidőig – de legkésőbb 2017. december 31-ig -, az OFA NKft. által kifizetett képzési költség 100%-át kötelesek az OFA NKft.-nek visszafizetni.

A programot sikeresen elvégzők pályázhatnak a nemrég megjelent VEKOP 8.3.1-16 konstrukcióban elérhető, a létrehozott vállalkozások induló költségeinek maximum 3 millió forintos támogatás igénylésére.

170 bevált mondat vállalkozást tervezőknek pályázathoz – üzleti tervhez – hitelkérelemhezSZEREZZE MEG SAJÁT PÉLDÁNYÁT >>>

JELENTKEZÉSI FOLYAMAT

A programba való jelentkezés a http://www.ofa.hu/vallalkozz-itthon-fiatal oldalról elérhető regisztrációs adatlap kitöltésével és véglegesítésével történhet (http://www.ofa.hu/vifadatlap).

A regisztrációs adatlapon a szükséges személyes adatokat (név, születési adatok, anyja neve), valamint elérhetőségeket kell megadni (lakcím, telefon, e-mail). A munkaerő-piaci státuszt a megadott lehetőségekből (regisztrált álláskereső, regisztrált felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő álláskereső, felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő, inaktív) kell kiválasztani. Kitöltés után a „Regisztrálok a programba” gombra kattintva véglegesíthető a jelentkezés. A sikeres regisztrációról automatikus rendszerüzenet értesít megadva a személyes program azonosító kódot is.

Az adatokban történő változás a vallalkozzitthonfiatal@ofa.hu e-mail címre, „Adatváltozás” tárggyal küldött elektronikus levéllel lehetséges.

A jelentkezés/regisztráció nem jelenti a programba való bevonást.

A jelentkezésnél megadott adatok alapján az „OFA Forrástár” pályázat kezelő rendszerébe hozzáférést kap, aki sikeresen regisztrált  és megfelel a pályázati feltételeknek.

Az „OFA Forrástár” pályázat kezelő rendszerében ellenőrizni szükséges a személyes adatokat, valamint a VIF_kivalasztas pályázati kategórián belül fel kell tölteni az aktuális Hatósági bizonyítványt (arról való igazolás, hogy jelenleg is álláskereső), vagy az IGR (Ifjúsági Garancia Rendszer) bevonásról szóló igazolást, valamint kitölteni az üzleti ötlet adatlapot és véglegesíteni a pályázatot.

A véglegesítés után a beküldött adatok ellenőrzését követően az üzleti ötlet adatlap elbírálása után a jelentkező pontszámot kap. Ennek az előszűrésnek az eredményétől függ, hogy a kiválasztáson ki vehet részt.

Amennyiben megfelelt, részt vehet a kompetenciamérésen (írásbeli teszt és szóbeli elbeszélgetés).

A kompetenciamérésen elért összpontszám és a jogosultsági feltételek ismételt ellenőrzése után Ügyvezetői Határozatban foglalva kerül sor a programban való részvételről való döntésre.

Aki az Ügyvezetői Határozat alapján bevonható a programba és a Képző intézmény által szervezett tudásszint felmérőn is megfelelt, Támogatási szerződést köt az OFA NKft-vel. A Támogatási szerződés megkötésekor ismételten ellenőrizzük a programban való részvételi feltételek megfelelősségét. Aki ekkor nem felel meg a feltételeknek, nem vonható be a képzésbe, nem kerül be a programba.

Főbb ellenőrzési kritériumok a programba vonáskor:

 • életkori megfelelősség,
 • 25 év alatt IGR bevonásról igazolás,
 • 25-30 év között pályakezdő álláskeresőként való regisztrációról Hatósági Bizonyítvány bemutatása,
 • KMR lakóhely vagy tartózkodási hely a lakcímkártyán,
 • Támogatási szerződés mellékleteinek megfelelőssége.

A jelentkezés folyamatos a meghatározott létszám bevonásáig, de tervezetten legkésőbb 2016. december 31-ig lehetséges.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

Vállalkozz Itthon Fiatal! program elérhetőségei:
Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.
E-mail: vallalkozzitthonfiatal@ofa.hu
Tel: 06 (1) 555 2900
Levelezési cím: 1301 Budapest Pf.:84
http://www.ofa.hu/vallalkozz-itthon-fiatal

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést?

Jelentkezzen ingyenes hírlevelemre, hogy e-mailben is értesíthessem az új pályázati lehetőségekről, friss hírekről, hasznos tippekről! Általában hetente 1 levélre számíthat. Tőlem csak hasznos és érdekes információkat kap, semmi spam!

FIGYELEM! A visszaigazoló e-mail és az első hírlevél nagyon gyakran sajnos – főleg gmail-t használók esetében – a SPAM, vagy LEVÉLSZEMÉT mappába kerül. Miután feliratkozott, kérem, nézze meg a levélszemét mappáját és ha ott a levél, helyezze át azt a beérkező üzenetek közé, vagy távolítsa el a spam / levélszemét címkét.


Forrás / Szerzői jogok:
Tartalom: A szerkesztő a tartalom elkészítésénél külső forrást használt – Forrás: http://www.ofa.hu/vallalkozz-itthon-fiatal
Fotó: GraphicStock


Pályázat a „Vállalkozz Itthon Fiatal!” programban való részvételre a Közép-magyarországi Régióban
5 1 szavazat

A bejegyzést jelenleg 4 látogató olvassa.

Hozzászólások száma: 2 Menjen a hozzászólásokhoz

 1. Horváth Csabáné /

  kedves magdolna elszeretnék indulni vegyes kereskedelem élelmiszer boltot szeretnék nyítni tud segiteni ??

  1. Pinczés-Kovács Magdolna / Post Author

   Kedves Horváth Csabáné!
   Kérem írjon e-mailt az info@kerdezztervezzpalyazz.hu címre, adja meg elérhetőségét és egyeztetünk a részletekről.
   Üdvözlettel,
   Magdolna

Szóljon hozzá Ön is

ELLENŐRZŐ KÓD *