4 természetes olaj a leggyakoribb bőrproblémákra

bőr

A természetes, hidegen sajtolt olajok jelentősen javíthatják a bőr állapotát, és segítenek megbirkózni annak hibáival. Csak ki kell választania a bőrtípusának megfelelő olajat – így kiaknázza gyógyító képességüket. Tudja meg, melyik olaj felel meg legjobban az Ön igényeinek.

A természetes olajok az ápolási szertartásunk állandó részévé váltak. Szeretjük használni őket, mert mély hidratáltságot és kényelmet nyújtanak az arcnak. Különösen nélkülözhetetlenek a száraz és érett bőr ápolásában , de sokan értékelik hatásukat a problémás és zsíros bőrre is. Ahhoz azonban, hogy az olaj ne tömítse el a pórusokat és ne rontsa a bőr állapotát, ki kell választania a megfelelő típust.

Argánolaj – ráncok és feszességvesztés ellen

A legtöbb nő kedvenc természetes kozmetikuma lett a kókuszolaj mellett. Az argánolajtól eltérően azonban sokkal jobb öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Még a fiatalság elixírjének is hívják – a benne lévő E-vitamin miatt.

A 100 ml 6 mg vegyületet tartalmaz, ennek köszönhetően az olaj tökéletesen működik érett, látható ráncokkal, barázdákkal és szabálytalan arc ovállal rendelkező bőrön. Világos fiatalító hatásokat fog észrevenni, ha rendszeresen önmasszírozza arcát argánolajjal – természetesen 100% -ban finomítatlannak kell lennie.

Kávéolaj – narancsbőr ellen

A kávébabból kivont olaj segít megbirkózni a narancsbőrrel és a felesleges zsírral a test legproblémásabb területein, például a combon, a fenéken és a hason. Természetes koffeint tartalmaz, amely javítja a keringést, serkenti a sejtek anyagcseréjét, és helyreállítja a bőr feszességét és rugalmasságát.

Érdemes masszázson keresztül alkalmazni, ami még jobban befolyásolja a narancsbőr által érintett részeket.

Csipkebogyó olaj – elszíneződéshez és kitágult kapillárisokhoz

Függetlenül származásuktól (pattanások, napsütés, hormonális) – a csipkebogyó olaj segít gyorsabban csökkenteni az elszíneződést és kiegyenlíti a bőr tónusát. Világító tulajdonságait a természetes C-vitaminnak köszönheti, amely öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, és erősíti a törékeny ereket.

Érdemes hozzátenni, hogy a csipkebogyó olaj az egyik legdivatosabb olaj a tengerentúlon, és az amerikai női magazinok minden szépség szerkesztője örül neki. Kate Middleton is használja – mint beismerte, ez a kedvenc természetes öregedésgátló kozmetikuma.

Jojobaolaj – mitesszerekhez és kitágult pórusokhoz

Az arcon és a mitesszereken megjelenő csúnya „lyukak” oka a faggyú túltermelése a bőr által. Normalizálása érdekében próbáljon jojobaolajat alkalmazni. Ezt úgy hívják száraz olaj, ami azt jelenti, hogy nem hagy zsíros filmet és gyorsan felszívódik.

Ezenkívül a jojoba összetétele hasonló az emberi faggyú összetételéhez, így nem terheli a bőrt, és segít a faggyúmirigyek munkájának természetes szabályozásában.

Ajánlott cikkek