A hosszú élet titka

Temérdek szöveg, tanács, videó, film, könyv és értekezés született már arról, hogy mi a hosszú élet titka. Pontosan ezért nem arra fogunk vállalkozni ebben a cikkben, hogy ezt megfejtsük, hanem inkább a téma kevésbé ismert oldalait hozzuk fel, amelyek lehet, hogy benne vannak a köztudatban, de valahogy sohasem kerülnek szóba.

Az alapokat mindenki ismeri

Az nap, mint nap szembejön velünk, hogy ahhoz, hogy hosszú életet éljünk, egészségesen kell étkeznünk, sokat kell sportolnunk, levegőznünk, a dohányzástól tartózkodnunk kell és alkoholt csak mértékletesen szabad fogyasztanunk – ez rendben is van, sőt mindenkinek ajánlott, hogy ezekhez tartsa magát, hiszen több ezer kutatás látott napvilágot ebben a témában, amelyek ezeket rendszerint alátámasztották.

Viszont vannak ezeknél betarthatóbb, könnyebben teljesíthető fortélyok is, melyekkel, ha nem is bizonyítottan hosszabb, de boldogabb életet biztosan élhetünk. A boldogságból pedig általában következik, hogy az illetők tovább élnek, hiszen azt már a legtöbben tapasztaltuk, hogy a szomorúság, a stressz, tehát a negatív érzelmek általában nem táplálják az életkedvünket.

A mindennapi életben pár egyszerű trükkel, fortéllyal is elérhetünk sikereket

Magyarán a cél a boldogság. Igaz, könnyű azt mondani, hogy legyél boldog – hiszen ez a mondat, magában, még nem segít senkin. Viszont akad pár kisebb taktika, amellyel egy kis örömöt csempészhetünk az életünkbe.

Természetesen sok minden okozhat nekünk boldogságot az életben, de íme pár egyszerűbb: Mosolyogj, figyelj oda másokra és keresd a szépet a mindennapokban (is)!

Meglehet, hogy ezek kissé klisésnek hangoznak, de egy megéri őket kipróbálni, hátha beválnak.

Ajánlott cikkek