A linképítés áránál határ a csillagos ég

Szeretnénk a weboldalunkat minél kedvezőbb helyen látni a találati listán, de nem tudjuk, hogy mit tegyünk érte? Rengeteg lehetőségünk van erre. Van, ami nagyon hatásos tud lenni és van, ami kevésbé, van, ami rendkívül költséges és van, amit magunknak elvégezhetünk ingyen.

Miután rendbe szedtük az oldalt, jöhet a linképítés

Az első és legfontosabb, hogy legyen rendben az oldalunk tartalma. Ha a tartalmi követelményeknek nem felel meg az oldalunk, akkor az többi tevékenységbe bele se kezdjünk, ugyanis fölösleges lesz. Ha ráncba szedtük oldalunkat, akkor léphetünk egyet tovább és megpróbálkozhatunk a linképítéssel.

Ez egy online marketing eszköz, ami segíti a keresőmotorok számára észrevehetőbbé tenni az oldalunkat, így a találati listán esélyes, hogy kedvezőbb helyet kapunk. A linképítés nem más, mint több külső oldal hivatkozása a mi weboldalunkra. Minél több és minél relevánsabb oldal osztja meg a mi weblapunkra irányuló címet, annál népszerűbbek leszünk az algoritmus számára és annál előrébb kerülünk.

A linképítés rendkívül összetett és bonyolult munka, arról nem beszélve, hogy ismerni kell bizonyos szabályokat és feltételeket ahhoz, hogy effektív is legyen. Vannak cégek, akik linképítéssel foglalkoznak és nagyon sokat tudnak segíteni egy – egy vállalkozásnak. Ha ilyen szolgáltatást szeretnénk vásárolni, akkor legyünk résen, mert könnyedén átejthetnek minket. A rendes cégek, releváns jónevű oldalakkal kötik össze oldalunkat, míg a kisebb kevésbé minőségibb szolgáltatók, csak úgynevezett pool-okba teszik be a címünket. Az ilyen poolokban rengetek oldal linkje található, ám ezeket kiszűri az algoritmus, szóval teljesen fölösleges ilyenért fizetnünk. Törekedjünk arra, hogy minőségi linkekkel kerüljünk összeköttetésbe, ám ezeknek igen borsos ára is lehet.

A határ a csillagos ég

Egy – egy minőségi link akár százezrekbe is kerülhet, míg az olcsóbbak pár ezerért kelnek el. Persze nem feltétlen jobbak a drágább linkek, de ha valaki túl olcsó ajánlattal kecsegtet, akkor legyünk résen. Sok SEO cég kínál linképítés csomag termékeket, ilyenkor valamilyen kedvezményt kapunk, ha több linket kérünk vagy rábízzuk magunkat a szakértőkre. Persze ne legyünk elkeseredve, ha a megrendelt linképítést követően nem látunk változást, ugyanis ez bele telik egy kis időbe.

Leginkább néhány hétre van szükség ahhoz, hogy változást tapasztaljunk és az is szépen, fokozatosan megy végbe. Ne legyünk türelmetlenek, hiszen mint mindenhez, ehhez is idő kell, mire a keresőmotorok algoritmusai elkezdek átértékelni az oldalunkat és folyamatosan helyről-helyre előre juttatni.

Ajánlott cikkek