Férfi röplabda Európa-liga – Másodszor is nyertek a magyarok

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte Luxemburg csapatát szombaton az Európa-liga ezüst divíziójának második fordulójában, Amstettenben.

A magyarok ezúttal jól kezdtek

A pénteki első fordulóban a házigazda osztrákok ellen 0-2-ről fordító magyarok ezúttal jól kezdtek, és az első szettet Horváth Kristóf, valamint a csapatkapitány Szabó Alpár remeklésével könnyedén nyerték meg.

A második felvonás szorosabban alakult, de az első labdameneteket leszámítva ebben is végig Koch Róbert szövetségi kapitány tanítványainál volt az előny. A játszma végén ugyan ráijesztett a magyar csapatra a rivális, amely 22-18 és 24-21 után egy pontra zárkózott, de Horváth támadásával a magyarok megduplázták előnyüket.

A harmadik játszmában is Szabóék akarata érvényesült: a luxemburgiak folyamatosan futottak az eredmény után, egyszer sem vezettek a játékrészben, a magyar csapat pedig Dávid Csanád pontjával lezárta a mindössze 64 perces összecsapást.

A találkozó legeredményesebb játékosa a luxemburgi Mateja Gajin volt 14 ponttal, a magyar válogatottból Horváth és Pesti Marcell egyaránt 13-ig jutott.

Vasárnap a horvátok ellen zárul a csoportkör első fele

Koch Róbert együttese vasárnap az Eb-résztvevő horvátok ellen zárja a csoportkör első felét, a négy válogatott csütörtöktől vasárnapig Luxemburgban is összecsap.

A csoportból az első helyezett jut biztosan a négyes döntőbe, illetve a két csoport jobbik második helyezettje. Ha a négyes tornát rendező Észak-Macedónia a másik négyesben az első kettő között zár, akkor a magyar csoportban is elég megszerezni a második helyet.

Eredmény, A csoport, 2. forduló, Amstetten:

  • Magyarország-Luxemburg 3-0 (16, 23, 19)

később:

  • Horvátország-Ausztria 20.25

pénteken játszották:

  • Magyarország-Ausztria 3-2 (-23, -18, 20, 15, 13)
  • Horvátország-Luxemburg 3-1 (-29, 12, 16, 20)

Ajánlott cikkek